Du behöver

  • 2 st laxfilé ca 250 g
  • 2 st savojkål blad
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st tomat
  • 2 msk dill
  • 25 g fetaost tärnad i olja
  • salt peppar
  • 2 bitar aluminiumfolie

Servera med:

klyftpotatis
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Ta bort eventuellt skinn på laxen. Skär bort den grova mittbiten på savojkålsbladen. Koka bladen i saltat vatten, 2 minuter. Lägg en bit lax på varje blad. Salta och peppra.

2
Skala och skiva löken. Skiva tomaten. Fördela lök och tomat på laxen och strö över dill och fetaost. Vik bladen runtom fisken och slå in fiskpaketen i aluminiumfolie. Tillaga i ugnen, 45 minuter. Servera med klyftpotatis och sallad.