Du behöver

  • 2 st aubergine
  • salt
  • rapsolja till stekning
  • 4 st potatis
  • 2 st gula lökar
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 400 g köttfärs
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • salt peppar

Sås:

2.5 dl grekisk yoghurt
2 st ägg
50 g riven ost alt 1
0.5 tsk muskotnöt riven

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Strö över salt och låt stå i minst 30 minuter. Torka av skivorna med hushållspapper och stek dem snabbt i en stekpanna med olja.

2
Skiva potatisen tunt och lägg dem i en ugnsform, ca 30×22 cm.

3
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olja. Tillsätt färsen och fräs lite till. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och oregano, och låt koka i 10 minuter utan lock.

4
Varva aubergine och köttfärs ovanpå potatisen.

5
Sås: Vispa samman yoghurt, ägg och ost och krydda med muskotnöt och salt. Häll såsen i formen och tillaga i ugnen, 50 minuter. Lägg på folie om den börjar bli för mörk. Servera med sallad.