Du behöver
- 2 st aubergine
- salt
- rapsolja till stekning
- 4 st potatis
- 2 st gula lökar
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 400 g köttfärs
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 tsk oregano
- salt peppar
Sås:
2.5 dl grekisk yoghurt
2 st ägg
50 g riven ost alt 1
0.5 tsk muskotnöt riven
Servera med:
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Strö över salt och låt stå i minst 30 minuter. Torka av skivorna med hushållspapper och stek dem snabbt i en stekpanna med olja.
2
Skiva potatisen tunt och lägg dem i en ugnsform, ca 30×22 cm.
3
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olja. Tillsätt färsen och fräs lite till. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och oregano, och låt koka i 10 minuter utan lock.
4
Varva aubergine och köttfärs ovanpå potatisen.
5
Sås: Vispa samman yoghurt, ägg och ost och krydda med muskotnöt och salt. Häll såsen i formen och tillaga i ugnen, 50 minuter. Lägg på folie om den börjar bli för mörk. Servera med sallad.