Du behöver

  • 2 st skinkschnitzel
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl sesamfrö
  • salt peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 4 st rödbetor små
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk färsk timjan

Servera med:

2 tsk grekisk yoghurt
2 st citronklyftor
potatis ev stekta äppelklyftor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vänd schnitzlarna först i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön blandade med salt och peppar. Stek schnitzlarna tills de fått fin färg och är genomstekta i en stekpanna med olja.

2
Skrubba rödbetorna väl. Torka dem och skär bort rotspetsen och blastfästet. Dela rödbetorna i halvor och lägg dem i en smord ugnsform. Pensla dem med olja och krydda med timjan, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen, 40 minuter. Servera rödbetorna med yoghurt. Servera schnitzeln med en citronklyfta.