Du behöver
- 2 st skinkschnitzel
- 1 st ägg
- 0.5 dl sesamfrö
- salt peppar
- 2 msk rapsolja
- 4 st rödbetor små
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk färsk timjan
Servera med:
2 tsk grekisk yoghurt
2 st citronklyftor
potatis ev stekta äppelklyftor
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vänd schnitzlarna först i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön blandade med salt och peppar. Stek schnitzlarna tills de fått fin färg och är genomstekta i en stekpanna med olja.
2
Skrubba rödbetorna väl. Torka dem och skär bort rotspetsen och blastfästet. Dela rödbetorna i halvor och lägg dem i en smord ugnsform. Pensla dem med olja och krydda med timjan, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen, 40 minuter. Servera rödbetorna med yoghurt. Servera schnitzeln med en citronklyfta.