Du behöver

  • 300 g kalvlever
  • 1 st gul lök
  • 300 g vitkål
  • 1 st palsternacka liten
  • 2 st morötter
  • 1 st fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • salt peppar

Marinad:

1 st vitlöksklyfta
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
2 msk balsamvinäger
1 tsk rapsolja

Servera med:

fullkornsris

Gör så här

1
Marinad: Blanda pressad vitlök, citronskal, citronsaft, vinäger och olja.

2
Rensa levern från senor och strimla den. Blanda med marinaden och låt dra i minst 30 minuter, gärna längre, i kylskåp.

3
Skala, dela, och skiva löken. Strimla vitkålen fint. Skala palsternacka och morötter och skär i stavar. Halvera fänkålen och skär bort roten. Strimla fänkålen fint.

4
Hetta upp oljan i en stekpanna. Ta upp leverstrimlorna ur marinaden och låt dem rinna av. Stek levern, 3–4 minuter. Salta och peppra. Ta upp levern ur stekpannan.

5
Lägg i grönsakerna och fräs dem i 6–8 minuter. Strö över rosmarin, salta och peppra. Lägg i leverstrimlorna och värm upp. Servera med ris.