Du behöver
- 2 dl bröd smulat vitt
- 1.5 dl mjölk
- 500 g kycklingfärs
- 1.5 tsk salt
- 1 st ägg
- peppar
- 1 msk rapsolja
Majssalsa:
200 g majs
0.5 st rödlök
0.5 st gurka
1 st röd paprika
2 st tomater
2 msk pressad citronsaft
salt peppar
Servera med:
bröd eller fullkornsris
Gör så här
1
Blanda brödsmulor och mjölk i en skål och låt brödet svälla i mjölken, 5 minuter. Tillsätt kycklingfärs och salt och rör om väl. Tillsätt ägg och peppar och blanda om. Forma biffar av smeten och stek dem i en stekpanna med olja.
2
Majssalsa: Lägg majskornen i en skål. Skär lök, gurka, paprika och tomater i små tärningar och blanda med majsen. Tillsätt citronsaft och blanda om. Salta och peppra.