Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 120 g
  • 2 msk teriyakisås finns att köpa färdig på flaska
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 2.5 st pak choi

Marinad:

1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
1 msk japansk soja
1 msk strösocker
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chilipeppar
1 st lime pressad saft

Servera med:

nudlar eller ris blandat med sockerärter och persilja
limeklyfta

Gör så här

1
Pensla laxen med teriyakisås och strö på sesamfrön. Tryck till så att fröna fastnar.

2
Stek laxen i en stekpanna med olja, 3–4 minuter per sida. Tänk på att inte steka på för hög värme för då bränns sesamfröna.

3
Dela pak choien i halvor eller klyftor om de är stora.

4
Marinad: Blanda sesamolja, rapsolja, soja, socker, pressad vitlök, hackad chili och limesaft. Stek pak choien i marinaden, ett par minuter per sida. Lägg upp pak choien på ett fat och lägg på laxen. Servera med kokta nudlar eller ris blandat med sockerärter och persilja samt limeklyftor.