Asiatisk nudelkyckling

Du behöver 500 g kycklingfil 1 st röd chilipeppar 1 st vitlöksklyfta 1 msk ingefära riven 2 msk rapsolja 1 tsk sesamolja 1 st paprika...

Du behöver

  • 500 g kycklingfil
  • 1 st röd chilipeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk ingefära riven
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st paprika stor röd
  • 1 st gul lök
  • 250 g broccoli
  • 1 msk soja
  • 0.5 st lime pressad saft
  • salt peppar
  • 150 g äggnudlar

Servera med:

limeklyfta
1 dl cashewnötter osaltade

Gör så här

1
Skär kycklingfilén i mindre bitar. Finstrimla chilin. Skala och hacka vitlöken. Stek kyckling, chili, vitlök och ingefära på hög värme i en stekpanna med rapsolja och sesamolja. Sänk värmen och stek klart, ca 10 minuter.

2
Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela broccolin i mindre buketter. Låt paprika, lök och broccoli steka med kycklingen de sista 5 minuterna. Smaka av med soja, limesaft, salt och peppar.

3
Koka nudlarna och blanda med kycklingen. Servera med lime och cashewnötter.

Scroll to Top