Du behöver
- 500 g kycklingfil
- 1 st röd chilipeppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk ingefära riven
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk sesamolja
- 1 st paprika stor röd
- 1 st gul lök
- 250 g broccoli
- 1 msk soja
- 0.5 st lime pressad saft
- salt peppar
- 150 g äggnudlar
Servera med:
limeklyfta
1 dl cashewnötter osaltade
Gör så här
1
Skär kycklingfilén i mindre bitar. Finstrimla chilin. Skala och hacka vitlöken. Stek kyckling, chili, vitlök och ingefära på hög värme i en stekpanna med rapsolja och sesamolja. Sänk värmen och stek klart, ca 10 minuter.
2
Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela broccolin i mindre buketter. Låt paprika, lök och broccoli steka med kycklingen de sista 5 minuterna. Smaka av med soja, limesaft, salt och peppar.
3
Koka nudlarna och blanda med kycklingen. Servera med lime och cashewnötter.