Du behöver

  • 150 g kycklingfil
  • 1 krm spiskummin
  • salt peppar
  • 1 msk rapsolja smör- och

Bulgur:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st grön paprika
1 dl bladpersilja
0.5 dl färska myntablad kan uteslutas
1 tsk rapsolja
1.5 dl fullkornsbulgur
2 dl vatten
200 g krossade tomater
salt peppar

Servera med:

råkost
bröd

Gör så här

1
Krydda kycklingen med spiskummin, salt och peppar och stek den tills den är genomstekt i en stekpanna med smör- och rapsolja. Skär kycklingen i mindre bitar.

2
Bulgur: Skala och finhacka löken. Skala vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan. Finhacka persilja och mynta. Spara lite örter till garnering. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och pressad vitlök ett par minuter utan att det får färg. Tillsätt bulgur och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten, örter och krossade tomater och koka i ca 12 minuter.

3
Lägg i kyckling och paprika och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och garnera med persilja och mynta. Servera med råkost och bröd.