Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st squash ca 175 g
  • 1 st morot ca150 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl ajvar relish stark
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl matkorn
  • 250 g sojabönor frysta
  • 400 g falukorv
  • 225 g mozzarella

Garnera med:

0.75 dl svarta oliver urkärnade
basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och skär löken i bitar. Skölj och skär squashen i bitar. Skala och skär moroten i bitar. Hacka eller mixa grönsakerna grovt i en matberedare med kniven monterad.

2
Fräs grönsakerna i en kastrull med olja, ca 3 minuter. Tillsätt ajvar relish, vatten, grädde och matkorn. Koka upp och låt sjuda på svag värme, 5 minuter. Tillsätt sojabönorna och bred ut hälften av blandningen i en smord ugnsfast form.

3
Ta bort skinnet på falukorven och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna omlott ovanpå grönsaksblandningen. Täck med resten av grönsaksblandningen.

4
Bryt mozzarellaosten i bitar och fördela över grönsaksblandningen. Gratinera mitt i ugnen, 10–15 minuter. Garnera korvlådan med delade oliver och basilikablad.