Du behöver
- 125 g rödbetor
- flytande margarin
- salt peppar
- 300 g spetskål
- 0.5 dl grönsaksbuljong från tärning
- 250 g torskfilé
Senapssås:
0.5 dl sky från fisken
1.5 dl mjölk
1.5 msk majsstärkelse
1.5 tsk senap grovkornig
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och tärna rödbetorna. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med flytande margarin, salt och peppar, och blanda om. Lägg över rödbetorna i en ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 25 minuter. Vänd runt ett par gånger.
2
Skiva kålen och lägg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Häll på buljongen och täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i ugnen, ca 5 minuter.
3
Skär torsken i mindre bitar och lägg bredvid kålen. Salta och peppra och tillaga i ugnen till fisken är klar, ca 10 minuter. Häll av och spara skyn.
4
Senapssås: Koka upp skyn tillsammans med 1 dl mjölk. Rör ut majsstärkelse i resten av mjölken och rör ner i såsen. Koka upp och smaka av med senap, salt och peppar.