Du behöver

  • 125 g rödbetor
  • flytande margarin
  • salt peppar
  • 300 g spetskål
  • 0.5 dl grönsaksbuljong från tärning
  • 250 g torskfilé

Senapssås:

0.5 dl sky från fisken
1.5 dl mjölk
1.5 msk majsstärkelse
1.5 tsk senap grovkornig

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och tärna rödbetorna. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med flytande margarin, salt och peppar, och blanda om. Lägg över rödbetorna i en ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 25 minuter. Vänd runt ett par gånger.

2
Skiva kålen och lägg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Häll på buljongen och täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i ugnen, ca 5 minuter.

3
Skär torsken i mindre bitar och lägg bredvid kålen. Salta och peppra och tillaga i ugnen till fisken är klar, ca 10 minuter. Häll av och spara skyn.

4
Senapssås: Koka upp skyn tillsammans med 1 dl mjölk. Rör ut majsstärkelse i resten av mjölken och rör ner i såsen. Koka upp och smaka av med senap, salt och peppar.