Du behöver

  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl chilisås
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • 900 g kycklingben

Potatis- och rotfruktsgratäng:

700 g potatis
200 g palsternacka
2 dl purjolök finhackad
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt peppar
2 msk hackad persilja
1.5 dl riven ost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda sweet chilisås, chilisås, olja, soja, chilipulver och salt i en skål. Vänd i kycklingbenen och låt stå och marinera medan du gör gratängen.

2
Potatis- och rotfruktsgratäng: Skala och skiva potatis och palsternackor och varva med purjolök i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar mellan lagren. Blanda grädde, mjölk och persilja och häll på. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Strö över osten.

3
Lägg kycklingbenen i en form och tillaga bredvid gratängen, ca 30 minuter. Kontrollera att gratängen är klar och kycklingen genomstekt.