Du behöver

  • 500 g pasta gärna fullkornspasta
  • 100 g färsk spenat
  • 200 g kokt skinka skivad

Sås:

60 g smör
0.75 dl vetemjöl
7.5 dl mjölk
500 g ost mild, riven
60 g parmesanost riven
1 tsk muskotnöt riven
3 msk basilika torkad
salt peppar

Topping:

1.5 dl ströbröd
1 dl parmesanost riven

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Sås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om och fräs en liten stund. Tillsätt 2 ½ dl mjölk och värm under omrörning. Tillsätt resten av mjölken och koka under omrörning tills såsen tjocknat. Tillsätt all ost, muskotnöt, basilika, salt och peppar och rör tills osten smält. Ställ såsen till sidan.

2
Koka pastan någon minut kortare än angiven koktid. Låt rinna av. Häll hälften av pastan i en smord ugnsfast form och häll på hälften av såsen. Strö över spenat och lägg på skinkskivorna.

3
Lägg på resten av pastan och avsluta med såsen. Strö över ströbröd blandat med parmesanost. Tillaga mitt i ugnen, 45 minuter. Servera med sallad.