Du behöver
- 0.75 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 st ägg
- 500 g köttfärs
- salt peppar
Tomatsås:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater 400 g
1 msk kalvfond
Gremolata:
1 st citron
1 dl hackad persilja
1 st vitlöksklyfta
Servera med:
pasta
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Rör i ägg, färs, salt och peppar och blanda om väl. Forma färsen till en stor biff.
2
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i en gryta med olja. Tillsätt tomater och fond och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Häll tomatsåsen i en ugnsfast form och lägg den stora biffen i mitten. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
4
Gremolata: Tvätta citronen noga. Riv skalet. Blanda citronskal, persilja och hackad vitlök, och strö över biffen. Servera med kokt pasta.