Du behöver

  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 500 g köttfärs
  • salt peppar

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater 400 g
1 msk kalvfond

Gremolata:

1 st citron
1 dl hackad persilja
1 st vitlöksklyfta

Servera med:

pasta

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Rör i ägg, färs, salt och peppar och blanda om väl. Forma färsen till en stor biff.

2
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i en gryta med olja. Tillsätt tomater och fond och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Häll tomatsåsen i en ugnsfast form och lägg den stora biffen i mitten. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.

4
Gremolata: Tvätta citronen noga. Riv skalet. Blanda citronskal, persilja och hackad vitlök, och strö över biffen. Servera med kokt pasta.