Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 0.75 dl vatten
- 500 g köttfärs
- 1 st ägg
- 2 msk yoghurt naturell
- salt peppar
- 100 g gorgonzola
- 2 msk smör eller margarin
Sås:
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk soja
1 msk maizena redning
Servera med:
klyftpotatis
bönor
Gör så här
1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Blanda i färs, ägg, yoghurt, salt och peppar och blanda om väl.
2
Forma färsen till biffar och lägg en bit gorgonzola i mitten och förslut biffen runt osten. Stek biffarna i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida. Ta upp biffarna och håll dem varma
3
Sås: Häll vatten, grädde, fond och soja i stekpannan, och koka i 5 minuter. Red av såsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med sås, klyftpotatis och kokta bönor.