Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st persiljerot
  • 1 st grön paprika
  • 250 g champinjoner
  • 4 st kotletter utan ben
  • salt peppar
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 msk flytande margarin

Sås:

3 dl buljong av tärning
1 msk tomatpuré
1 dl mjölk
2 msk maizenaredning
salt peppar
paprikapulver
cayennepeppar ev
persilja

Servera med:

ris gärna fullkornsris

Gör så här

1
Skala och tärna lök och persiljerötter. Hacka paprikan. Skiva svampen.

2
Torka kotletterna med hushållspapper och krydda dem med salt, peppar och paprikapulver. Bryn dem 1 minut per sida i stekpanna. Se tips! Sänk värmen och stek klart, ca 3 minuter per sida. Lägg kotletterna på ett i en form och håll varmt.

3
Fräs lök och persiljerötter ett par minuter i en stekpanna med flytande margarin. Tillsätt paprika och svamp och fräs ett par minuter till. Häll grönsakerna över kotletterna.

4
Sås: Koka upp buljong, tomatpuré, och mjölk i en kastrull, och koka ett par minuter. Red av såsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och ev cayennepeppar. Häll såsen över kotletterna och grönsaker och strö över persilja. Servera med ris.