Du behöver

  • 250 g kycklingfil

Marinad:

1 msk olivolja
1 msk jordnötssmör
1 msk pressad citronsaft
1 tsk curry
salt

Mangosalsa:

0.5 st mango mogen
0.5 st röd paprika
1 st vitlöksklyfta
1 msk pressad limesaft eller citronsaft
salt peppar
färsk koriander eller bladpersilja

Servera med:

ris
broccoli stekt med riven ingefära
limeklyfta

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor på längden.

2
Marinad: Blanda olja, jordnötssmör, citronsaft, curry och salt, och vänd ner kycklingen. Trä upp köttet på träpinnar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Vänd spetten efter halva tiden. Kontrollera att köttet är genomstekt.

3
Mangosalsa: Skala och tärna mangon. Tärna paprikan och blanda med mangon. Smaksätt med pressad vitlök, limesaft, salt och peppar. Garnera med koriander. Servera med ris, stekt broccoli och limeklyftor.