Du behöver
- 400 g spenat fryst, hackad
- 3 st purjolök
- 1 msk rapsolja
- 1 st tomater 400 g
- 200 g keso
- salt peppar
Béchamelsås:
1 msk smör
2.5 msk vetemjöl
5 dl mjölk kokande
muskotnöt riven
salt peppar
12 st lasagneplattor
150 g gratängost riven
Servera med:
tomatsallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Tina och hacka spenaten. Skölj och skiva purjolöken och fräs i en stekpanna med olja. Tillsätt spenat och hela tomater med spad och koka i 5 minuter. Rör i keso och smaka av med salt och peppar.
2
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölken lite i taget under omrörning och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Varva lasagneplattor, spenatsås, béchamelsås och riven ost i en ugnsfast form och tillaga i ugnen i 30 minuter. Servera med tomatsallad.