Du behöver

  • 400 g spenat fryst, hackad
  • 3 st purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st tomater 400 g
  • 200 g keso
  • salt peppar

Béchamelsås:

1 msk smör
2.5 msk vetemjöl
5 dl mjölk kokande
muskotnöt riven
salt peppar
12 st lasagneplattor
150 g gratängost riven

Servera med:

tomatsallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tina och hacka spenaten. Skölj och skiva purjolöken och fräs i en stekpanna med olja. Tillsätt spenat och hela tomater med spad och koka i 5 minuter. Rör i keso och smaka av med salt och peppar.

2
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölken lite i taget under omrörning och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Varva lasagneplattor, spenatsås, béchamelsås och riven ost i en ugnsfast form och tillaga i ugnen i 30 minuter. Servera med tomatsallad.