Du behöver

  • 150 g brysselkål
  • 1 st apelsin eller 2 mandariner
  • 100 g lax rökt i tunna skivor
  • 1 msk hasselnötter hackade

Pepparrotsdressing:

1 dl crème fraîche valfri fetthalt
1 msk riven pepparrot
0.5 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk strösocker

Garnera med:

dill

Servera med:

fullkornsbröd rostat

Gör så här

1
Plocka bladen av brysselkålen och koka dem i lättsaltat vatten ett par minuter. Låt svalna. Lägg upp i 2 skålar.

2
Skala apelsinen med en kniv så det vita kommer bort. Skär ut skinnfria filéer och lägg dem över brysselkålsbladen.

3
Strimla laxen och lägg överst. Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö över. Garnera med dill.

4
Pepparrotsdressing: Blanda crème fraiche, pepparrot, vinäger och socker. Servera med rostat fullkornsbröd.