Du behöver
- 150 g brysselkål
- 1 st apelsin eller 2 mandariner
- 100 g lax rökt i tunna skivor
- 1 msk hasselnötter hackade
Pepparrotsdressing:
1 dl crème fraîche valfri fetthalt
1 msk riven pepparrot
0.5 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk strösocker
Garnera med:
dill
Servera med:
fullkornsbröd rostat
Gör så här
1
Plocka bladen av brysselkålen och koka dem i lättsaltat vatten ett par minuter. Låt svalna. Lägg upp i 2 skålar.
2
Skala apelsinen med en kniv så det vita kommer bort. Skär ut skinnfria filéer och lägg dem över brysselkålsbladen.
3
Strimla laxen och lägg överst. Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö över. Garnera med dill.
4
Pepparrotsdressing: Blanda crème fraiche, pepparrot, vinäger och socker. Servera med rostat fullkornsbröd.