Du behöver

  • squash ca 700 g
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 3 msk timjan hackad färsk
  • flingsalt nymald peppar
  • makaroner alt glutenfria makaroner

Getostsås:

50 g smör
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk
1 st citron rivet skal
275 g getost
flingsalt nymald peppar

Servera med:

tomatsallad med rödlök och oliver

Ugn: 225°

Gör så här

1
Getostsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med grädde och mjölk och sjud i ca 5 minuter. Blanda i citronskal och smula i det mesta av osten. Smaka av med salt och peppar.

2
Skölj och skär squashen i halvmånar. Skal och hacka vitlöken fint. Fräs squash och vitlök sakta i en kastrull med olja, ca 25 minuter. Rör om då och då. Blanda i timjan. Krydda med salt och peppar.

3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av.

4
Varva makaroner, squash och getostsås i en smord ugnsfast form. Avsluta med sås och ett lager smulad getost. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter.