Du behöver
- 450 g kassler
- 200 g kålrot
- 2 st morötter stora
- 100 g rotselleri
- 150 g haricots verts
- 200 g champinjoner
- 1 st purjolök
- smör
- 4 msk hackad dill
- 4 msk hackad persilja
- flingsalt
- nymald peppar
Äppelsås:
1 st äpple
2 dl lätt crème fraiche
1 msk grov skånsk senap
3 msk hackad gräslök
flingsalt
nymald peppar
Gör så här
1
Tärna kasslern. Skala och fintärna kålrot, morötter och rotselleri. Dela bönorna. Skär svampen i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
2
Pytten ska stekas i två stekpannor. Stek rotfrukter och bönor mjuka i smör i den ena stekpannan, och stek kassler, svamp och purjolök i smör i den andra. Blanda allt i en panna. Blanda i dill och persilja och smaka av med salt och peppar.
3
Äppelsås: Skölj och fintärna äpplet. Blanda äpple, crème fraiche, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.