Du behöver

  • 450 g kassler
  • 200 g kålrot
  • 2 st morötter stora
  • 100 g rotselleri
  • 150 g haricots verts
  • 200 g champinjoner
  • 1 st purjolök
  • smör
  • 4 msk hackad dill
  • 4 msk hackad persilja
  • flingsalt
  • nymald peppar

Äppelsås:

1 st äpple
2 dl lätt crème fraiche
1 msk grov skånsk senap
3 msk hackad gräslök
flingsalt
nymald peppar

Gör så här

1
Tärna kasslern. Skala och fintärna kålrot, morötter och rotselleri. Dela bönorna. Skär svampen i bitar. Skölj och strimla purjolöken.

2
Pytten ska stekas i två stekpannor. Stek rotfrukter och bönor mjuka i smör i den ena stekpannan, och stek kassler, svamp och purjolök i smör i den andra. Blanda allt i en panna. Blanda i dill och persilja och smaka av med salt och peppar.

3
Äppelsås: Skölj och fintärna äpplet. Blanda äpple, crème fraiche, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.