Du behöver

  • 5 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • 250 g mascarponeost

Apelsinsallad:

3 st apelsiner
2 st passionsfrukt

Garnera med:

citronmeliss

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull och sjud i 15 minuter. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma mjölken.

3
Bryt chokladen i bitar och lägg ner i mjölken och rör om tills chokladen smält. Ta upp vaniljstången och vispa ner mascarponeosten. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt för att stelna i minst 5 timmar.

4
Apelsinsallad: Skala apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Blanda apelsin, passionsfruktkärnor ur en passionsfrukt. Fördela apelsinsalladen på pannacottorna. Skär den andra passionsfrukten i klyftor och lägg ovanpå apelsinsalladen. Garnera med citronmeliss och servera.