Du behöver

  • 4 st rödingfiléer
  • flingsalt
  • vitpeppar nymald
  • smör
  • citronklyftor till servering

Potatis:

750 g potatis fast sort
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
100 g löjrom
1 dl gräslök hackad
1 dl hackad dill
flingsalt
vitpeppar nymald

Gör så här

1
Potatisen: Tvätta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela i mindre bitar.

2
Koka upp crème fraiche och grädde. Ta från värmen och vänd ner löjrom, örter och potatis. Smaka av med salt och peppar och värm försiktigt.

3
Fisken: Krydda fisken med salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en panna. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme ca 8 minuter. Vänd och stek klart, 1–2 minuter.