Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 1 st röd paprika
- 200 g shiitakesvamp alt färska champinjoner
- 1 st rödlök stor
- 250 g broccoli, färsk
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 bitar ingefära ca 5 cm
- solrosolja
- 3 msk mangochutney
- 3 msk japansk soja
- 2 msk limesaft pressad
- 1 tsk sambal oelek
- 1 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 1.5 tsk potatismjöl
- 250 g mango fryst tärnad
- rostade sesamfrön
- hackad koriander
Gör så här
1
Skär kycklingfilén i kuber. Ansa och skär paprika, svamp, lök och broccoli i bitar. Även broccolins stam ska användas. Hacka vitlöken och skala och strimla ingefäran.
2
Stek alltsammans, eventuellt i omgångar, på hög värme under omrörning i en wok med olja.
3
Rör ihop chutney, soja, limesaft, sambal oelek, vatten, salt och potatis-mjöl och rör ner i woken tillsammans med mangon. Koka upp. Strö över sesamfrö och koriander.