Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 st röd paprika
  • 200 g shiitakesvamp alt färska champinjoner
  • 1 st rödlök stor
  • 250 g broccoli, färsk
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 bitar ingefära ca 5 cm
  • solrosolja
  • 3 msk mangochutney
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk limesaft pressad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk potatismjöl
  • 250 g mango fryst tärnad
  • rostade sesamfrön
  • hackad koriander

Gör så här

1
Skär kycklingfilén i kuber. Ansa och skär paprika, svamp, lök och broccoli i bitar. Även broccolins stam ska användas. Hacka vitlöken och skala och strimla ingefäran.

2
Stek alltsammans, eventuellt i omgångar, på hög värme under omrörning i en wok med olja.

3
Rör ihop chutney, soja, limesaft, sambal oelek, vatten, salt och potatis-mjöl och rör ner i woken tillsammans med mangon. Koka upp. Strö över sesamfrö och koriander.