Du behöver
- 400 g rödbetor,
- 2 dl quinoa vit
- 5 dl kycklingbuljong eller tärning
- 400 g kycklinglårfilé
- olivolja
- flingsalt
- peppar nymald
- 1 st rödlök
- 1.25 dl pumpakärnor
- 0.5 st citron rivet skal
- 2 msk pressad citronsaft
- 50 g rucola eller andra späda salladsblad
Örtkesella:
250 g kesella
1 st vitlöksklyfta
1 dl Parmesan-ost grovriven
1 dl basilika hackad
0.5 dl hackad persilja
flingsalt
peppar nymald
Gör så här
1
Örtkesella: Blanda kesella, pressad vitlök, parmesanost, basilika, persilja, salt och peppar.
2
Skala och tärna rödbetorna, 1×1 cm. Skölj quinoan i hett vatten. Koka quinoa och rödbetor i buljong, ca 15 minuter. Låt ånga av.
3
Skär kycklingen i bitar och stek i en stekpanna med olja. Salta och peppra. Varmhåll under folie.
4
Skala och skiva löken. Rosta pumpakärnorna i en torr panna. Blanda quinoa och rödbetor, stekt kyckling lök, pumpakärno, citronskal, citronsaft och rucola. Salta och peppra.