Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- 0.5 st squash medelstor
- olivolja till stekning
- 500 g lammfärs
- 2 st tomater
- 3 msk kalvfond
- 1.5 tsk torkad timjan
- 1.5 tsk rosmarin torkad
- 4 st sardellfilé
- 1.5 dl svarta oliver
- flingsalt
- nymald peppar
Servera med:
pasta t ex spagetti eller linguine
parmesanost
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och squash i mindre bitar. Fräs löken i en gryta med olja utan att den tar färg.
2
Höj värmen och tillsätt färs, vitlök, paprika och squash och stek tills köttfärsen är smulig.
3
Tillsätt tomater, fond, timjan och rosmarin och koka såsen sakta under lock, ca 30 minuter.
4
Hacka sardellerna. Tillsätt sardeller och oliver till grytan och koka såsen i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.