Du behöver
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 krm sambal oelek
- 1 msk bladpersilja finhackad
- 1 msk olivolja
- 2 dl passerade tomater
- 0.5 dl oliver urkärnade svarta
- 2 msk kapris
- salt svartpeppar
- parmesanost riven
Sallad Caprese:
1 st mozzarellaost
1.5 st tomater
olivolja
flingsalt svartpeppar
basilikablad
Servera med:
pasta t ex tagliatelle
Gör så här
1
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, sambal oelek och hälften av persiljan i en gryta med olja, ca 3 minuter.
2
Tillsätt tomater, skivade oliver och kapris och sjud under lock, ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Sallad Caprese: Skiva ost och tomater. Lägg upp på ett fat. Ringla över olja. Salta och peppra och lägg på basilikablad.
4
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i grytan och vänd ner såsen. Lägg upp och strö över resten av persiljan. Servera med riven parmesanost.