Du behöver

  • pasta gärna linguine
  • 500 g edamamebönor
  • 2 st haloumi
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st chilifrukt röd spansk
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt svartpeppar
  • 4 st tomater
  • 70 g rucolasallad
  • parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten. Koka edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen och sprita dem.

2
Skär haloumin i drygt 1/2 cm tjocka skivor och pensla dem med olja. Grilla osten i en het grillpanna på båda sidor i ca 1 minut. Dela skivorna på diagonalen.

3
Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök och chili på medelvärme i en stekpanna med olja. Tillsätt bönorna och vänd runt dem så att de blir varma.

4
Skär tomaterna i bitar och vänd ner dem och pastan i pannan. Salta och peppra.

5
Lägg upp i djupa tallrikar och blanda med rucolasallad. Lägg på haloumin och strö över riven parmesanost.