Du behöver

Marängbottnar:

5 st äggvitor
2.5 dl strösocker
0.5 dl kakao
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger

Chokladkräm:

1 dl strösocker
3 msk majsstärkelse
3 st äggulor
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl mjölk
100 g mörk choklad
25 g smör

Servera med:

5 dl vispgrädde
50 g choklad hyvlad ljus
20 st maltesers godiskulor
10 st physalis
kakao

Ugn: 150°

Gör så här

1
Marängbottnar: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills det blir en blank och hård maräng. Sikta ner kakao och majsstärkelse. Tillsätt vinäger och vänd försiktigt runt med en slickepott tills allt är blandat.

2
Rita upp två rundlar på bakplåtspapper, 20 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt bottnarna stå kvar i ugnen tills den är kall.

3
Chokladkräm: Blanda socker och majsstärkelse i en skål. Rör ner äggulor och vaniljsocker. Koka upp mjölken och rör ner i ägguleblandningen. Rör om och häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Hacka chokladen och rör ner i krämen tillsammans med smöret. Rör tills allt smält. Låt krämen kallna i kylen.

4
Vispa grädden. Lägg ihop bottnarna med grädde och hälften av chokladkrämen emellan. Toppa med chokladkräm och grädde. Lägg på godiskulor, physalis och hyvlad choklad. Låt stå någon timme innan servering. Sikta över kakao vid servering.