Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl hallonsylt

Vit chokladkräm:

2 st äggulor
2 msk strösocker
1 msk majsstärkelse Maizena
2.5 dl mjölk
0.5 st vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Servera med:

2 dl vispgrädde
hallon
citronmeliss

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker fluffigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

2
Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Lossa papp-ret. Bred på sylt och rulla ihop kakan från långsidan.

3
Vit chokladkräm: Blanda äggulor, socker, majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i vaniljstång och vaniljfrön och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör ner hackad choklad, och rör tills chokladen smält. Låt kallna. Ta upp vaniljstången. Vispa grädden och vänd ner i krämen.

4
Skiva rulltårtan och lägg två skivor i varje glas. Lägg i chokladkräm, toppa med vispad grädde, hallon och citronmeliss.