Du behöver
- 1 st litet blomkålshuvud 750 g
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 25 g smör
- 2 msk rapsolja
- 2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
- 4 dl buljong av tärning
- 10 g trattkantareller torkade
- 0.5 dl vispgrädde
- 2 dl parmesanost riven
- salt och peppar
- 75 g edamebönor frysta, tinade
- 4 bitar laxfilé
- salt och peppar
- 1 st citron rivet skal
- 1 msk rapsolja
Ugn: 200°
Gör så här
1
Dela blomkålen i mindre bitar och mixa till grova smulor, ungefär som ris. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med smör och olja.
2
Tillsätt blomkålsmulorna och vin och låt vinet koka in. Späd med buljongen, lite i taget. Lägg i svampen och koka totalt, ca 20 minuter.
3
Rör i grädde och riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar och rör i edamamebönor.
4
Krydda laxen med salt, peppar och citronskal. Ringla över olja och tillaga i ugnen ca 15 minuter.