Du behöver

  • 600 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 l vatten
  • 4 msk salt
  • 2 msk strösocker

Pepparrotssås:

3 dl vispgrädde
peppar
0.5 dl riven pepparrot
1 dl hackad dill
0.5 st citron pressad saft
1 msk grönsaksfond

Garnera med:

pepparrot
dill

Servera med:

potatis pressad
sockerärter

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen i en form. Blanda vatten, salt och socker och häll över laxen. Låt stå kallt i 30 minuter. Ta upp laxen och häll bort lagen.

2
Pepparrotssås: Blanda grädde, peppar, pepparrot, dill, citronsaft och fond i en ugnsfast form. Lägg i laxen och tillaga i ugnen, 20 minuter.

3
Strö över pepparrot och dill och servera med pressad potatis och kokta sockerärter.