Du behöver

  • 200 g fläskfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 2 st salladslökar
  • 1 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk pressad lime- eller citronsaft
  • 1 tsk strösocker

Servera med:

ris
sallad
röd paprika
rödlök skivad
limeklyfta

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och bryn den runt om i en gryta med olja. Tillsätt curry och skivad salladslök och låt det fräsa med köttet någon minut.

2
Tillsätt buljongen och koka under lock, 30 minuter. Vänd köttet efter 15 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt.

3
Häll i kokosmjölk i grytan. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och häll i grytan. Koka ett par minuter under omrörning. Smaka av med limesaft och socker.

4
Skär köttet i tunna skivor och lägg det i en djup tallrik. Häll currysås över köttet och servera med ris, rödlök, sallad, paprika och limeklyftor.