Du behöver

  • 300 g torskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 1 st purjolök
  • 2 st morötter
  • 1 msk smör
  • 1 dl buljong av tärning, t ex fisk eller kyckling
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk dill
  • pressad citronsaft

Servera med:

potatis senap

Garnera med:

röd paprika

Gör så här

1
Dela fisken i två bitar. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd fisken i blandningen. Stek fisken i en stekpanna med smör, 2–3 minuter per sida.

2
Skär purjolök och morötter i tunna strimlor och stek i en gryta med smör. Tillsätt buljong och småkoka i 3–4 minuter. Välj om du vill ta upp grönsakerna eller låta dem vara kvar i grytan.

3
Rör ner senap och grädde blandat med majsstärkelse i grytan. Koka upp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera sås och grönsaker till fisken med potatis. Garnera med paprikatärningar.