Du behöver
- 300 g torskfilé
- 2 msk vetemjöl
- salt och peppar
- smör till stekning
- 1 st purjolök
- 2 st morötter
- 1 msk smör
- 1 dl buljong av tärning, t ex fisk eller kyckling
- 1 tsk dijonsenap
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 tsk dill
- pressad citronsaft
Servera med:
potatis senap
Garnera med:
röd paprika
Gör så här
1
Dela fisken i två bitar. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd fisken i blandningen. Stek fisken i en stekpanna med smör, 2–3 minuter per sida.
2
Skär purjolök och morötter i tunna strimlor och stek i en gryta med smör. Tillsätt buljong och småkoka i 3–4 minuter. Välj om du vill ta upp grönsakerna eller låta dem vara kvar i grytan.
3
Rör ner senap och grädde blandat med majsstärkelse i grytan. Koka upp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera sås och grönsaker till fisken med potatis. Garnera med paprikatärningar.