Du behöver
- 1 st ankbröst 1-2 stycken filéer
- 1 msk salt
- peppar
- 1 msk strösocker
- 1 msk fänkålsfrö eller dillfrö
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk chilipeppar hackad
- smör
- 150 g grönkål fryst, tinad
- 1 dl vispgrädde
- muskotnöt riven
Servera med:
potatis kokt i skivor
Gör så här
1
Ta skinnet av filéerna. Blanda salt, peppar, socker och stötta fänkålsfrö och gnid in i köttet. Låt köttet vila i 24 timmar i kylskåp.
2
Skölj av köttet och koka det i vatten, 20 minuter. Låt köttet vila 10 minuter i kokvattnet.
3
Hacka vitlöken och fräs i en gryta med smör tillsammans med chilin. Tillsätt kålen och sjud i 15 minuter. Tillsätt grädden lite i taget under kokningen. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.