Du behöver

  • 1 st ankbröst 1-2 stycken filéer
  • 1 msk salt
  • peppar
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk fänkålsfrö eller dillfrö
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipeppar hackad
  • smör
  • 150 g grönkål fryst, tinad
  • 1 dl vispgrädde
  • muskotnöt riven

Servera med:

potatis kokt i skivor

Gör så här

1
Ta skinnet av filéerna. Blanda salt, peppar, socker och stötta fänkålsfrö och gnid in i köttet. Låt köttet vila i 24 timmar i kylskåp.

2
Skölj av köttet och koka det i vatten, 20 minuter. Låt köttet vila 10 minuter i kokvattnet.

3
Hacka vitlöken och fräs i en gryta med smör tillsammans med chilin. Tillsätt kålen och sjud i 15 minuter. Tillsätt grädden lite i taget under kokningen. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.