Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 0.5 st purjolök
  • salt och peppar
  • 1.5 dl hackad dill
  • 200 g gravad lax
  • 200 g laxfilé
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde

Servera med:

smält smör
citron
riven pepparrot

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord form, ca 25×18 cm. Salta och peppra och strö på lite purjolök och dill.

2
Lägg på hälften av all lax i tunna skivor så det täcker potatisen.

3
Lägg på ett lager potatis, resten av dillen, purjolöken och laxen. Avsluta med ett lager potatis.

4
Vispa upp äggen och vispa i mjölk och grädde och häll i formen. Salta och peppra. Tillaga i ugnen, ca 1 timme. Servera med smält smör, citronklyfta och riven pepparrot.