Du behöver
- 1 kg potatis
- 0.5 st purjolök
- salt och peppar
- 1.5 dl hackad dill
- 200 g gravad lax
- 200 g laxfilé
- 4 st ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
Servera med:
smält smör
citron
riven pepparrot
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord form, ca 25×18 cm. Salta och peppra och strö på lite purjolök och dill.
2
Lägg på hälften av all lax i tunna skivor så det täcker potatisen.
3
Lägg på ett lager potatis, resten av dillen, purjolöken och laxen. Avsluta med ett lager potatis.
4
Vispa upp äggen och vispa i mjölk och grädde och häll i formen. Salta och peppra. Tillaga i ugnen, ca 1 timme. Servera med smält smör, citronklyfta och riven pepparrot.