Du behöver

  • 3 st smördegsplattor frysta

Vaniljkräm:

1 st gelatinblad
2.5 msk strösocker
1 msk majsstärkelse Maizena
2 st äggulor
1.5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker äkta
1 msk smör

Fyllning:

2 dl vispgrädde
vaniljkräm se ovan
0.5 dl hallonsylt

Glasyr:

2 msk hallonsylt
0.5 dl florsocker
1 tsk vatten

Ugn: 225°

8 bakelser

Gör så här

1
Lägg ut de frysta smördegsplattorna och låt dem tina i rumstemperatur, ca 30 minuter. Kavla ut varje platta på längden till dubbel längd, 40 cm. Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och grädda i 8–10 minuter. Låt kallna.

2
Vaniljkräm: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, 5 minuter. Blanda socker och majsstärkelse i en kastrull. Rör i äggulor och mjölk och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i den varma krämen. Rör i vaniljsocker och rumsvarmt smör. Låt kallna.

3
Fyllning: Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. Bred hallonsylt på en av bottnarna. Lägg på en ny botten och bred på vaniljgräd-den. Lägg på den sista bottnen.

4
Glasyr: Bred på hallonsylt. Rör ihop florsocker och vatten och bred över hallonsylten. Låt stå i frysen i 1 timme. Skär kakan i 8 bitar med en varm kniv. Skölj av kniven mellan varje bakelse. Servera bakelserna inom en timme.