Du behöver

  • 1.25 dl fullkornsris
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 st purjolök
  • 0.5 st palsternacka eller persiljerot
  • smör eller margarin till stekning
  • 2.5 dl grönsaksbuljong av tärning
  • salt
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 msk pesto röd
  • 1 msk basilika hackad
  • salt och peppar

Garnera med:

basilika

Servera med:

kött eller kyckling, stekt

Gör så här

1
Häll kokande vatten över riset och låt riset svälla i ca 20 minuter.

2
Kärna ur och finhacka chilin. Skölj och skiva purjolöken. Skala palsternackan och skär i tunna stavar. Fräs chili, purjolök och palsternacka i en gryta med smör. Ta upp ur grytan.

3
Låt riset rinna av och fräs riset i grytan, 1–2 minuter. Tillsätt buljong och salt och koka upp. Låt småkoka under lock i 40 minuter.

4
Kärna ur och strimla eller tärna paprikan och lägg ner i riset och koka i 5 minuter till. Ta grytan från värmen och blanda i pesto, chilifräset och basilika. Låt dra under lock i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika och servera med t ex stekt kött eller kyckling.