Du behöver
Botten:
300 g mandelmassa
3 st ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
200 g vit choklad
2 st passionsfrukt
Garnera med:
lakritsströssel
chokladströssel
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Botten: Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggen i en skål och rör ner mandelmassan. Sikta i kakaon och blanda väl. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 15 minuter. Låt kallna.
2
Fyllning: Vispa grädden i en skål. Vispa upp äggulorna i en annan skål. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör försiktigt ner gulorna i chokladen och vänd ner grädden. Dela passionsfrukterna och pressa fruktköttet genom en sil. Blanda ner saften i chokladsmeten. Häll smeten i formen och frys in i minst 3 timmar.
3
Låt tårtan tina 15 minuter innan servering. Garnera med strössel.