Du behöver
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 tsk honung
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- 2 dl ost riven lagrad
- 1 dl pumpakärnor
- 7 dl siktat dinkelmjöl
Till gräddning:
pumpakärnor
flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, rosmarin, ost, pumpakärnor och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i cirka 40 mi-nuter.
2
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 6 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna i blötlagda krukor med bakplåtspapper.
3
Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter. Pensla med vatten och strö på pumpakärnor och flingsalt.
4
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.