Du behöver
- 4 bitar laxfilé
- 1 msk honung
- salt och peppar
- 2 msk sesamfrö
- 2 msk solrosfrön
- 2 msk pumpafrön
- 2 st apelsiner
- 2 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 500 g rödbetor färdigkokta
- 50 g mâchesallad
Citronsås:
2 dl crème fraîche
1 dl basilikablad
1 dl parmesanost riven
1 msk pressad citronsaft
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg laxen i en form. Ringla över honung och krydda med salt och peppar. Blanda fröna och strö över. Klappa in dem lätt. Baka laxen i ugnen i 15 minuter tills den är klar.
2
Skala apelsinerna med kniv så att allt det vita kommer bort. Skär i skinnfria klyftor. Blanda med olja och vinäger.
3
Klyfta rödbetorna och lägg upp på ett fat. Lägg på salladen och apelsinklyftorna med dressing. Lägg laxen ovanpå.
4
Citronsås: Mixa crème fraiche och basilika. Blanda i parmesanost och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera till laxen.