Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 st apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g rödbetor färdigkokta
  • 50 g mâchesallad

Citronsås:

2 dl crème fraîche
1 dl basilikablad
1 dl parmesanost riven
1 msk pressad citronsaft

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen i en form. Ringla över honung och krydda med salt och peppar. Blanda fröna och strö över. Klappa in dem lätt. Baka laxen i ugnen i 15 minuter tills den är klar.

2
Skala apelsinerna med kniv så att allt det vita kommer bort. Skär i skinnfria klyftor. Blanda med olja och vinäger.

3
Klyfta rödbetorna och lägg upp på ett fat. Lägg på salladen och apelsinklyftorna med dressing. Lägg laxen ovanpå.

4
Citronsås: Mixa crème fraiche och basilika. Blanda i parmesanost och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera till laxen.