16 bitar

Du behöver

  • 4 ägg
  • 3 ½ dl strösocker
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl blå vallmofrö
  • 350 g rivna morötter

Glasyr:

125 g smör
200 g färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal

Garnera med:

hackad pistaschmandel

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och vallmofrö och rör ner i smeten tillsammans med smör.

2

Blanda i morötter. Häll smeten i en form, 25×35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt kallna.

3

Glasyr: Rör ihop rumsvarmt smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och limeskal till en smidig kräm. Bred över kakan och strö över grovt hackad pistaschmandel.

4

Låt stelna i kyl och skär i rutor.