Du behöver
- 1 st tomater gula, (400 g)
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st röd chilipeppar
- 1 msk olivolja
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl risoni
- 1 tsk strösocker
- salt och peppar
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl basilikablad
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela, kärna ur och hacka chilipepparn fint. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en gryta utan att det får färg.
2
Tillsätt gula tomater, vatten och buljongtärning och koka upp. Lägg i risoni och koka tills den är klar enligt förpackningen, ca 10 minuter. Rör om då och då så att risonin inte fastnar i botten på grytan.
3
Smaka av med socker, salt och peppar. Blanda crème fraiche med hackad basilika och krydda med salt och peppar. Servera med en klick i soppan.