Du behöver

  • 1 st tomater gula, (400 g)
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl risoni
  • 1 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl basilikablad

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela, kärna ur och hacka chilipepparn fint. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en gryta utan att det får färg.

2
Tillsätt gula tomater, vatten och buljongtärning och koka upp. Lägg i risoni och koka tills den är klar enligt förpackningen, ca 10 minuter. Rör om då och då så att risonin inte fastnar i botten på grytan.

3
Smaka av med socker, salt och peppar. Blanda crème fraiche med hackad basilika och krydda med salt och peppar. Servera med en klick i soppan.