Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl ljust muscovadosocker
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 3 st banan mogna
- 0.5 dl mjölk
- 50 g pekannötter
Glasyr:
2 dl florsocker
2 tsk vatten
10 st pekannötter
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mosade bananer, mjölk och hackade pekannötter.
3
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kallna.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakan. Garnera med nötter.