Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 st banan mogna
  • 0.5 dl mjölk
  • 50 g pekannötter

Glasyr:

2 dl florsocker
2 tsk vatten
10 st pekannötter

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mosade bananer, mjölk och hackade pekannötter.

3
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kallna.

4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakan. Garnera med nötter.