Du behöver

  • 400 g kokt potatis
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • smör eller margarin till stekning
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 tsk hackad lök
  • salt
  • vit balsamvinäger

Servera med:

sallad bröd

Gör så här

1
Skiva potatisen. Är de kalla, värm dem i mikron så går det riktigt snabbt att laga maten klar.

2
Vispa samman ägg och mjölk. Smält smöret i stekpannan och häll i äggsmeten. Stek i 1–2 minuter. Lägg i potatisen och sänk värmen. Stek tills äggstanningen stelnat. Tål stekpannan ugnsvärme kan man steka klart i ugnen med grillen på så blir omeletten fint gyllene.

3
Dela tomaterna och blanda med lök, salt och balsamvinäger. Servera tortillan med sallad, bröd och tomatsallad.