Du behöver

  • 3 st äggulor spara vitorna till marängen
  • 1 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Maräng:

3 st äggvitor
2 dl strösocker
1.5 dl valnötter

Fyllning:

4 dl vispgrädde
2 st äpplen

Garnera med:

valnötter
vinbär

Ugn: 200°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver, och sikta ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper i botten.

2
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en blank maräng. Hacka nötterna (spara några till garnering) och vänd ner i marängen. Bred ut ovanpå smeten och grädda i 20 minuter. Låt svalna.

3
Dela kakan på mitten till två bottnar. Vispa grädden och bred två tredjedelar på den ena bottnen.

4
Skala och riv äpplena. Krama ur vätskan och fördela över bottnen. Lägg på den andra bottnen och spritsa resten av grädden runt om. Garnera med valnötter och vinbär.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows