Du behöver
- 3 st äggulor spara vitorna till marängen
- 1 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Maräng:
3 st äggvitor
2 dl strösocker
1.5 dl valnötter
Fyllning:
4 dl vispgrädde
2 st äpplen
Garnera med:
valnötter
vinbär
Ugn: 200°
10 bitar
Gör så här
1
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver, och sikta ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper i botten.
2
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en blank maräng. Hacka nötterna (spara några till garnering) och vänd ner i marängen. Bred ut ovanpå smeten och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
3
Dela kakan på mitten till två bottnar. Vispa grädden och bred två tredjedelar på den ena bottnen.
4
Skala och riv äpplena. Krama ur vätskan och fördela över bottnen. Lägg på den andra bottnen och spritsa resten av grädden runt om. Garnera med valnötter och vinbär.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows