Du behöver

Linspuré:

2 dl linser röda
3 msk olivolja
0.5 st citron saft av
1 st vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2–1 st chilifrukt röd, hackad
salt och peppar

Wrap:

2 st röda paprikor
1 st aubergine
1 st squash
salt och peppar
olivolja
8 st tortillabröd medium size
2 st avokado
50 g pinjenötter rostade
groddar t ex alfa

Ugn: 250°

Gör så här

1
Linspuré: Koka linserna enligt förpackningen. Låt rinna av noga genom en sil. Mixa med olivolja, citronsaft, vitlök och paprikapulver. Kärna ur och hacka chilin och blanda i. Smaka av med salt och peppar.

2
Wrap: Skär varje paprika 6 klyftor. Grilla dem högt uppe i ugnen tills skalet blivit lite svart och blåsigt, i cirka 15 minuter. Dra bort skalet, det går lättast om paprikan legat en stund i en plastpåse.

3
Skiva aubergine och squash på längden. Salta lite på skivorna och låt dra en stund. Torka av skivorna. Pensla med olivolja och grilla på grilljärn eller stek dem i olivolja.

4
Värm bröden enligt förpackningen. Bred på linspuré och lägg på rostade grönsaker, skivad avokado, nötter och groddar. Rulla ihop.