Du behöver
- 250 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk rapsolja
Rödbetssallad:
125 g rödbetor
1.5 st äpple
Dressing:
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger eller citronsaft
salt och peppar
Servera med:
bröd grovt
Ugn: 160°
Gör så här
1
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn det runt om i oljan i stekpanna. Stek klart i ugn med stektermometer. Köttet är klart när temperaturen är 65°. Låt köttet vila i folie i 10 minuter.
2
Rödbetssallad: Skala rödbetorna och riv dem på råkostjärn. Riv det ena äpplet och blanda med rödbetorna. Skär det halva äpplet i tärningar.
3
Vispa samman dressingen och vänd ner i rödbetorna. Strö över äppeltärningarna. Skiva köttet och servera med grovt bröd.