Du behöver

  • 250 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja

Rödbetssallad:

125 g rödbetor
1.5 st äpple

Dressing:

1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger eller citronsaft
salt och peppar

Servera med:

bröd grovt

Ugn: 160°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn det runt om i oljan i stekpanna. Stek klart i ugn med stektermometer. Köttet är klart när temperaturen är 65°. Låt köttet vila i folie i 10 minuter.

2
Rödbetssallad: Skala rödbetorna och riv dem på råkostjärn. Riv det ena äpplet och blanda med rödbetorna. Skär det halva äpplet i tärningar.

3
Vispa samman dressingen och vänd ner i rödbetorna. Strö över äppeltärningarna. Skiva köttet och servera med grovt bröd.