Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 200 g champinjoner
  • 0.5 st gurka
  • 1 st äpple
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 3.5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk honung
  • 1 msk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk maizena

Servera med:

ris
jordnötter

Gör så här

1
Putsa köttet och skär filén i skivor. Vänd dem i mjöl blandat med salt och pep-par. Bryn köttet på båda sidor i smör i stekpanna. Ta upp ur pannan.

2
Dela champinjonerna på mitten. Skala och skär gurkan i grova tärningar. Dela, kärna ur och tärna äpple och paprikor.

3
Fräs champinjoner, gurka, äpple och paprika i smör i en gryta. Lägg i köttet. Tillsätt vatten, fond, honung, soja och vinäger. Småkoka under lock i 10 minuter.

4
Rör ut Maizena i lite vatten och red av grytan. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och jordnötter.