Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 2 msk vetemjöl
- salt och peppar
- 2 msk smör eller margarin
- 200 g champinjoner
- 0.5 st gurka
- 1 st äpple
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 3.5 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1 msk honung
- 1 msk soja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk maizena
Servera med:
ris
jordnötter
Gör så här
1
Putsa köttet och skär filén i skivor. Vänd dem i mjöl blandat med salt och pep-par. Bryn köttet på båda sidor i smör i stekpanna. Ta upp ur pannan.
2
Dela champinjonerna på mitten. Skala och skär gurkan i grova tärningar. Dela, kärna ur och tärna äpple och paprikor.
3
Fräs champinjoner, gurka, äpple och paprika i smör i en gryta. Lägg i köttet. Tillsätt vatten, fond, honung, soja och vinäger. Småkoka under lock i 10 minuter.
4
Rör ut Maizena i lite vatten och red av grytan. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och jordnötter.