Du behöver

  • 200 g chorizo rökt
  • 400 g potatis av fast sort
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 8 st ägg
  • 2 dl hackad persilja

Paprikasås:

1 st burk grillad paprika i olja ca 200 g paprika i avrunnen vikt
3 msk olja från paprikan
1 st vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver gärna rökt
2 msk sherryvinäger
flingsalt, nymald peppar

Servera med:

grönsallad

Gör så här

1
Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt. Tillsätt korv och vitlök mot slutet och stek till en knaprig yta. Salta och peppra. Lägg över i en skål.

2
Vispa upp äggen med en gaffel i en bunke. Vänd ner det stekta och persilja och häll tillbaka blandningen i pannan. Stek omeletten i Smör/olja, tills den får färg på undersidan, utan att röra om, ca 5 minuter.

3
Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och stek den andra sidan klar, ca 3 minuter. Stjälp omeletten ur pannan och låt den vila ca 5 minuter. Skär omeletten i tårtbitar.

4
Paprikasås: Mixa paprika, olja, paprikapulver, vinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna i kylen innan servering. Servera med en grönsallad.