Du behöver

  • 400 g kokt potatis
  • 400 g korv kryddig t ex merquez
  • 1 st rödlök
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm spiskummin
  • 50 g babyspenat
  • flingsalt
  • hackad persilja

Hummus:

1 st burk kikärter 400 g
1 st vitlöksklyfta
2 dl rödbetor hackade, inlagda
1 dl grekisk yoghurt
flingsalt, nymald peppar

Servera med:

citronklyftor

Gör så här

1
Skär potatisen i grova bitar. Skiva korven och löken. Tärna aubergine, squash och paprika. Hacka vitlöken.

2
Stek korv, lök, aubergine, squash och paprika mjuka i en stekpanna med olja. Tillsätt potatis, vitlök, chiliflakes och spiskummin och låt fräsa ihop några minuter. Vänd ner spenat och krydda med salt. Strö över hackad persilja.

3
Hummus: Skölj kikärterna. Mixa kikärter, vitlök, rödbetor, yoghurt, salt och peppar och servera till pytten tillsammans med citronklyftor.